Steun ons en help Nederland vooruit

Gezond leven

  • D66 staat voor een gezonde leefstijl

Daarom wil D66 een goede voorlichting over alcohol- en drugsgebruik voor jongeren en hun ouders en docenten. D66 wil strenger toezien op de handhaving van de leeftijdsgrens voor verkoop van alcohol en drugs.

  • D66 wil dat obesitas preventie een prominente plek krijgt in de gemeente

In 20 jaar tijd verdubbelde het aantal Nederlanders met obesitas. D66 wil dat preventie bij jongeren en ouderen daarom weer een prominente plek krijgt in de samenleving.

In de gevallen waar obesitas voor een jongere een probleem is (pesterij) wil D66 hulp bieden, hulp die in samenspraak met de ouders begint achter de voordeur.

  • D66 vindt dat kinderen en jongeren een rookvrije jeugd verdienen.

D66 wil dat de gemeente sportverenigingen, besturen van scholen, zwembaden en (particuliere) speeltuinen moet aanmoedigen om een rookverbod in te stellen. In gemeentelijke speeltuinen moet een rookverbod komen.

  • D66 wil bewegen door ouderen maximaal stimuleren

D66 wil in overleg met sportverenigingen en sportscholen onderzoeken op welke wijze bewegen voor ouderen laagdrempelig aangeboden kan worden. Bewegen houdt ouderen langer gezond en vitaal.

  • D66 wil de cursus valpreventie voor ouderen

D66 wil valpreventie breed inzetten in de gemeente. Uit de praktijk blijkt dat ouderen na een val vaak angstiger zijn om te bewegen.

 

 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018