Steun ons en help Nederland vooruit

Margreet Frowijn-Druijven

Penningmeester en commissielid

44 jaar

Schagen

Ik ben Margreet Frowijn-Druijven 43 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Geboren en getogen in Callantsoog. Op mijn 16e begonnen als fietsenmaker, eerst in ´t Zand, daarna in Warmenhuizen bij Heman “De Smidse” waar ik bijna 10 jaar heb gewerkt. Tot mijn 18e woonde ik in Callantsoog, daarna verhuisden we naar Schagen.

Wanneer in 2013 de gemeente Schagen zich samen voegt met Zijpe en Harenkarspel, heb ik een sterk gevoel om meer voor deze nieuwe gemeente te gaan doen. In de gemeentes, die samen voegde, liggen mijn roots. Anno 2018 is dit gevoel nog niet verdwenen en daarom wil ik mij ook de komende jaren weer voor deze prachtige gemeente inzetten. Hier wonen familieleden, vrienden en kennissen, ik ken er veel inwoners en niet te vergeten: Ik leef, woon, werk en geniet hier.

De afgelopen 13 jaar zet ik mij vol overgave als vrijwilliger in. In het Zwanenwater van Natuurmonumenten geef ik als boswachter excursies. Tijdens deze excursies breng ik mijn eigen enthousiasme en verwondering over op de deelnemers. Waardoor ik mensen kan laten zien hoe belangrijk onze natuur is. Respect en aandacht voor de natuur en ons milieu is van jongs af aan een belangrijk aspect in mijn leven. Daar hoort ook het opruimen van zwerfafval onder. Zwerfafval hoort niet in onze omgeving! Dieren sterven door zwerfafval en het is aan ons om hier iets aan te doen.

Als vrijwilliger bij CNME de Groenling, kon ik het ‘Zwerfafvalproject’ helpen opzetten voor de basisscholen in de gemeente. Vele jaren heb ik daarvoor binnen en buiten de gemeente aan basisschoolleerlingen educatie hierover gegeven op scholen. Ook organiseer ik al ruim 10 jaar, opruimacties in Schagen. Daarnaast ga ik regelmatig zelf met een vuilniszak en vuilgrijper op stap.

Als Adviseur Kind en Verkeer en als Verkeersouder van Veilig Verkeer Nederland, heb ik mee geholpen om de Verkeersoudergroep Schagen en het Verkeersexamen op te zetten in onze gemeente en nog steeds ben ik als vrijwilliger actief bij het Praktisch Verkeersexamen.

Als secretaris en lid van Vereniging Pettemerduinen Kernreactor Vrij! houden wij de veiligheid van de kernreactor zo goed mogelijk in de gaten en stellen daarbij kritische vragen. Het radioactief afval dat jaren geleden afgevoerd had moeten zijn, blijft helaas een terugkerend onderwerp. Wanneer wij, als vereniging, geen vinger aan de pols houden, worden zonder protest te makkelijk aanpassingen in de wet doorgevoerd. Bijvoorbeeld: de verhoging van 50 maal tritium, omdat de NRG er niet in slaagt het verontreinigt water te verwijderen.

Wanneer ik als commissielid D66 Ruimte de gemeentelijke plannen doorneem, pas ik mijn kennis over de natuur, milieu en verkeer toe. Uit de documentatie over afvalscheiding, bouwprojecten en verkeersplannen die in de raad komen, selecteer ik belangrijke items. Natuur en milieu blijven in de politiek vaak onderbelicht. Daarom wil ik verder in de politiek omdat ik hiermee kan bijdragen!

We wonen in een prachtig stukje Nederland. Toch zie ik veel mogelijkheden om het nòg mooier, schoner en veiliger te maken. Zodat mijn en uw kinderen gelukkig en veilig kunnen opgroeien.

Lid van Commissie Ruimte

Meer van Margreet Frowijn-Druijven